Translate

vineri, 22 martie 2013

Opinia proprie si Unguri.

Azi la scoala ,respectiv, civica, am vorbit despre opinia publica...Si unguri. Sicer mintea mea nu prea facea legatura intre Unguri si opinie.

Cum sta treaba, o tipa , pe nume Sabina, a avut ideea geniala sa troleze pe Unguri sau Maghiari (n`am habar) de ziua lor nationala. Si draga mea Sabina ai avut o idee inspirata. De ce? De 1 Decembrie, Ungurii au purtat steagul lor,, prin gestul ei ,oarecum ne`a facut chit. De cand ziua nationala Ungurilor se sarbatoreste in Romania?In Ungaria se sarbatoreste ziua noastra nationala?

Mi se pare ca a vut toate drepturile din lume sa poarte aceasta bentita.Pentru ca la urma este cetatean roman... si toate cele. Unii bloggerii o catalogheaza drept "nonsubiect", eu nu fac asta. Mi se pare de prost gust. Adica sa fii exmatriculat, batut, amenintat cu moartea,lasat corijent la scoala si batjocorit pentru simplul fapt ca vrei sa iti exprimi opinia (care in cazul de fata este drept fondata) personala in legatura cu ideea de nationalism.

Si Ungurii. Nu`mi plac. Stiu ca suna de parca as fii rasista. Nu sunt (urasc pur si simplu rasismul , mi se pare ceva prea prostesc). Ei traiesc de mai bine de cateva secole e pamant Romanesc. Si cel mai enervant lucru : vor sa isi creeze un stat unitar in "creierii" tarisoarei asteia..Parerea mea este ca este cea mai absurda idee. Pot argumenta.

Majoritatea isi au radacinile in Covasna si Harghita (judete). Din aceste doua provinci superbe vor sa le uneasca prin magie, sudura,cu lipici, cum vor ei, intr`o tara. Mai mult vor ca in scolile de acolo materiile sa fie predate in limba materna. Mai omule, traiesti in Romania? Limba materna e Romana....

Ti se pare ca asta e normal?Timp de sute de ani Romanii au fost toleranti cu maghiarii, e momentul ca ei sa inteleaga ca asta este tara noastra, si sa constientizeze ca violenta naste violenta..

Noi respectam toate minoritatile, trebuie sa ne respecte si ei pe noi, faptul ca fetita a purtat bentita cu tricolorul nu trebuie sa deranjeze pe nimeni, bravo ei, tot respectul pentru ea, sunt alaturi de ea!

Postarea asta e lunga si are motive sa fie.Merita citit fiecare cuvant. Merita ca tu, ca persoana sa te exprimi, si a stii ca o poti face.Mai scrie ceva si despre Unguri...

Parerea mea, nu`ti place nu citi!
Oana




vineri, 1 martie 2013

MARtisor.

Damn, ce repede trece timpul..

In fine, azi este MARtisor.

Ce pot spune? Ca am ghiozdanul plin de rahaturi de astea? Nea, am mana plina de ele.
Yeah, ai vazut bine, mana plinade bratari, 8 la numar, printre care 3 are the best. Da, asa e am ramas numai cu 3.Si faza nasoala este ca : o tona de flori. (-.-)
Si faza  epic fail:  vine unu` la mine sa`mi dea un martisor, eh eu ma invarteam pe acolo si tote cele, el sa mi`l dea in mana, in momentul ala cele mai grave injuratori mi`au venit in mine,pentru ca tipu` statea cu cutia in mana si eu imi vedeam de treaba.Prostie, asa se numeste, putea sa il lase pe banca.Nu conteaza. Am ajuns nevatamata acasa...

So, probably i finished.
Se ya .