Translate

luni, 21 ianuarie 2013

Locuri de vizitat.


Sall all!
Pe scurt Locuri de vizitat :)Cred ca majoritatea  mai plecati de acasa in vacante, pe timpul verii ... Va dau un sfat : in loc sa petrecei o saptamana plictisitoare la Bucuresti, ca na esti la capitala, dute intr`un loc frumos..
Incepem.Te avertizez ca va fii o postare lunga si trebuie sa fii inrmat cu rabdare si vointa.

Arieseni, va spun de pe acum este un sat nu tocmai izolat, gasesti internet peste tot, deci e ok. Este o zona prea frumoasa ca sa fie descrisa. 

O luam cu inceputul: oameni de acolo sunt foarte ospitalieri si isi iubesc foarte mult istoria.. Sunt incantati sa iti tina o mica lectie de istorie din Ardeal.
Primul obiectiv turistic pe care l`am vizitat a fost Groapa Ruginoasa.Este un fenomen cu totul aparte,este o imensa ravinare sapata pana in creasta culmii care inchide spre sud Valea.
Pe toata suprafata ei, un proces de eroziune a scos la iveala stratele de scoarta, a caror culoare rosie ofera zonei un aspect cu totul aparte, ea aparand de la mari departari ca o rana deschisa in trupul muntelui.Ea este situata in regiunea Vartop,marcaj: bandă roşie,distanţa: 1 km,durata: 50 de minute.In concluzie este un loc care merita vazut.
Un alt loc de vizitat din Arieseni este Cascada Patrahaietesti.Situata la 1200 m n loc 
numai bun pentru a bea apa rece si curata de munte..Nu pot zice multe despre Cascada decat ca drumul este foarte lung, in jur de 1-2 ore pe jos, un teren accidentat. Merita facut tot drumul, catunele pe intalnite sunt superbe, toti mesteri si dogari stiu sa isi fac o prima impresie buna.
Deasemenea puteti bea o afinata de nota 10 .
Sunt sigura ca ati auzit de Pestera Ursilor si Statiunea Felix... Uite un pont sunt foarte aproape de Arieseni viziteaza`le! Nu ai nimic de pierdut, la Felix sunt niste tobogane grozave. Iar piscina cu valuri de asteapta :)



Ultimul obiectiv pe lista din Arieseni este Ghetarul si Pestera Scarisoara. Frumos locul, nu spun multe, mergi acolo si vezi care`i treaba . Un lucru mai am de adaugat daca vrei sa ajungi la pestera trebuie sa cobori in jur de 200 trepte din tija metalica , prin pantecele munteleui apoi urmeaza adrenalina, trepte din lemn vechi subrede. Superb!



Destinatia numarul 2 Baia Mare. Daca m`ati pune sa aleg intre Bucuresti si acest oras, sigur Baia Mare. De ce? Este un oras foarte in pas cu moda, curat,un obiectiv turistic neamipomenit.

Primele 2 locuri de vizitat in oras sunt Palnetariul.Cel mai vechi din tara, foarte performant.Si pentru cei pasionati de carte Biblioteca moderna este locul potrivit.Un lucru de remarcat este ca si un simplu taximetrist poate fii un bun profesor de istorie. Ramai impresionat sa vezi cat de atasati sunt oamenii de acest oras, chiar impresionant.
Prioritatea numarul unu cand ajungi in Maramures: Sapanta sau preanumitul Cimitirul Vesel. Romanul care a avut ideea a fost realmente un geniu. Este atat de vesel si plin de culoarea, nici nu zici ca este un cimitir.
Interesant este un lucru ca fiecare om are scris pe crucea sa povestea sa de viata. O poezie foarte amuzanta despre el si cum a murit .Ce mai amuzanta este poezia despre soacra, celebra dealtfel printre vizitatori.Trebuie vizitat.












Trecem in revista si celelate subiecte turistice din Maramures/Trasfagarasan/Valcea.
Sighetul Marmatiei, un oras frumos, nu l`am vizitat pe tot doar Memorialul Dureri, un muzeu , fosta inchisoare.Barsana o manastire superba, perfecta pentru o vacanta cu familia.
Transfagaraseanul este o ruta uimitoarea, daca vreti sa va blimbati cu telecabine acesta este locul perfect.Deasemnea Caciulata este numai buna de un week-end petrecut in ape geo-termale. As spune mai multe despre toate acestea, dar nu are rost sa va descriu atat frumusete. As da oricand o saptaman la capitala pe o saptamana in locurile de mai sus.

Asta e tot, sper ca ai citit pana aici, ne revedem maine :) 
People :)

2 comentarii:

  1. Hey
    All these places look soo nice hope i would get a chance to visit..(didnt really understand all the writing..) seems like a nice blog :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thanks you very much :) Well the translate tab didn`t working so well..
      And your blog is nice ..

      Ștergere