Translate

vineri, 25 ianuarie 2013

Steaua

Hey guys!!
Cred ca va va place despre ce o sa postez azi. Echipa FC Steaua Bucuresti.
Incepem cu inceputul.




  Fotbal Club Steaua București, cunoscut ca Steaua București sau simplu Steaua, este un club de fotbal din Bucuresti, Romania, care evoluează în liga I. Este clubul românesc cu cel  mai mare succes fotbalistic pe plan național si internațional. De-a lungul istoriei, Steaua a câstigat cele mai multe campionate, cupe si supercupe ale României, obținând 23 de titluri în Campionatul National, 21 de Cupe si 5 supercupe ale Romaniei . De asemenea, Steaua a fost prima echipă din estul Europei si singura din România care a câstigat Cupa Campionilor Europeni, și a doua echipă est-europenă si singura din România care are în palmares Supercupa Europei.
Fondat pe 7 iunie 1947 ca „ASA București” (Asociatia Sportivă a Armatei București) de Armata Regală, clubul și-a schimbat de mai multe ori numele, până la stabilirea numelui „Steaua” în 1961. Din punct de vedere istoric, Steaua este cunoscut ca si clubul sportiv al Armatei Romane. Cu toate acestea, departamentul de fotbal s-a separat de clubul sportiv în 1998. Din acel moment, singurele legături ale clubului de fotbal cu Armata sunt tradiția istorică și stadionul Ghencea, care încă este proprietatea Ministerului Aparari Nationale.
De-a lungul timpului, echipa a avut mai multe steme, datorită diferitelor schimbări de proprietari si de regimuri. Logoul actual a fost adoptat în 2003 și este o variantă redesenată a blazonului folosit de club între 1974 și 1991. Steaua joacă meciurile de acasă pe Stadionul, cunoscut și sub numele de Ghencea, stadion care a fost inaugurat în 1974 și are o capacitate de 28.365 de locuri, fiind adesea considerat a fi „Templul fotbalului românesc"

Normal fiecare echipa are si fani,suporteri. Am gasit si ceva fanii, mai exact o fana :>.



Cateva pareri de la suporteri:
Georgiana spune: "Steaua <3"
Mirela si Kiki spun : "Cea mai buna echipa"
Alex spune: " Steaua e numai una,hai Steaua!!"
Ana spune:"Sunt stelista"
Iulia aspune: "Stelista pana la moarte"

Atat pentru azi...
People :)

2 comentarii: